Verhaal over een dorp in oorlogstijd – De bezetting in Woubrugge en Hoogmade 1940 - 1945

Bij voldoende belangstelling zorgt de Historische Vereniging O.C. van Hemessen voor een herdruk van dit boek. Het werd in 1998 uitgegeven, is samengesteld door Miny-Lemkes-van Wijk, onder redactie van Jos de Gruiter.

Het boek (formaat 19.4 x 27.5 cm) omvat 88 pagina’s, is geïllustreerd met tientallen foto’s en afbeeldingen van documenten, en gaat € 19,50 kosten.

Hebt u belangstelling? Geeft u dat dan door aan Thea Kok, tel.0172-518585. Per mail kan ook: thea.lansbergen@ziggo.nl

Zij houdt de bestellingen bij en laat u weten of er zoveel exemplaren van het boek besteld worden, dat een herdruk financieel verantwoord is.


Frits Rohling schrijft erover:

Ik heb het boek ‘Verhaal over een dorp in oorlogstijd..’ weer eens doorgelezen. De persoonlijke ervaringen lezen makkelijk weg en soms krijg ik het gevoel dat het allemaal niet zo zwaar is geweest in die tijd.

Niettemin kan ik me voorstellen dat er momenten zijn geweest dat gevaar voor eigen leven, zowel bij gemeentebestuurders als bij de burgers, wel degelijk aanwezig is geweest mede door het grote aantal inwoners van Woubrugge dat onderduikers heeft opgenomen. Daar wordt soms iets te luchtig over gedaan.

De foto's en illustraties zijn een goede weergave van de gemeente Woubrugge van toen.