Zo was Woubrugge in 1962


Voorstelling 7 November 2016 in Café Die Twee
loftem

Begin jaren zestig van de vorige eeuw werd in opdracht van zangvereniging De Lofstem een film gemaakt: ‘Zo was Woubrugge in 1962’.

Van 8 mm werd de film later op video gezet, en weer later gedigitaliseerd. Maar een kopie van een kopie van een door gebruik behoorlijk beschadigde film levert niet meer echt fraaie beelden op. Dat moest anders, vond Rinus Rodenburg, en hij ging ermee aan de slag. Jan Stigter, Wienus Grandia en Piet Groot voorzagen de nieuwe versie van commentaar, en Rinus zette er ook nog muziek uit de jaren zestig onder.

Niet alleen voor oudere bewoners van het dorp (die zichzelf wellicht in een veel jongere versie herkennen), maar ook voor mensen die later in Woubrugge kwamen wonen is de film de moeite waard. Voor hen is het immers interessant om te weten hoe het leven in het dorp er vroeger uitzag.

Iedereen krijgt de gelegenheid de film te bekijken, en wel op maandag 7 november in Café Die Twee, bij de sporthal aan de Bateweg in Woubrugge. De zaal is open vanaf 19.30, de film wordt om 20.00 uur vertoond. Toegang is gratis.

Wie de film op 7 november niet kan gaan zien, kan wel de dvd bestellen.

Voor 10 euro (excl. verzendkosten) bij museum.woubrugge@gmail.com, of bij het museum aan de Dr. Lothlaan te Woubrugge, zaterdags tussen 10.00 en 12.00 uur.